HVOR KOMMER 5 AV DINE FAVORITTMATVARER FRA?carbohydrates

 

 

Vi elsker alle å spise. Det er en ren faktum. Selv om vi har forskjellige matvarer som vi liker å spise, er å spise bare en vane vi ikke kan bli kvitt (akkurat som søvn!).

Men vet du hvor og hvordan dine favorittmatvarer ble oppfunnet? La oss forberede oss på å bli overrasket når vi ser på 5 av dem på ditt ukentlige måltidsplan.

  1. Sandwich:

Sandwichen ble oppfunnet i 1762 av Earl of Sandwich, som ønsket å unngå å få hendene skitne mens han spilte kort. Han ba en tjener legge en skive kjøtt mellom to skiver brød og deretter spiste han det med hendene.

  1. Pasta:

Ordet pasta kommer fra det latinske ordet “pasta”, som betyr “deig”. Det antas at folk begynte å spise pasta i det gamle Roma, der den ble servert som gatekjøkkenmat.

  1. Pizza:

Den første pizzaen ble laget i 1889 av Raffaele Esposito, som drev en restaurant kalt Pizzeria di Pietro nær Napoli, Italia. Den var laget av brøddeig, tomater og mozzarellaost – en oppskrift som fortsatt brukes i dag for denne italienske retten!

  1. Pommes frites:

Historien om pommes frites er ikke så lang som du kanskje tror. Den ble oppfunnet i Belgia og ble introdusert i USA av belgierne som emigrerte til USA. Belgierne var de som faktisk kalte dem “franske” frites fordi de trodde at landsmennene deres ikke ville være i stand til å uttale “fransk”.

  1. Burger:

Historien om burgeren er ikke helt klar. Den vanligste teorien er at den ble oppfunnet av en mann ved navn Otto, som eide en restaurant i New Haven, Connecticut. Han ønsket å lage en sandwich som skulle være billig og rask å lage, slik at han kunne beholde kundene sine.

Det første dokumenterte ordet burger er fra 1834. Ordet ble brukt for å beskrive en sandwich laget av malt biff servert med ost og løk på toast.

 

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *