Norske kåldolmer oppskrift

“Norske kåldolmer oppskrift”, eller kåldolmer på norsk, er en tradisjonell norsk rett som ofte serveres i de kalde månedene. Denne mettende og smakfulle måltidet består av kålblader fylt med en blanding av kjøttdeig, ris og krydder, og deretter simret i en smaksrik tomatsaus. I denne artikkelen vil vi gi deg ingrediensene og trinn-for-trinn-prosedyren for å tilberede denne deilige retten, samt noen av dens fordeler.

Ingredienser:

1 stor hodekål 500g kjøttdeig 2,5 dl kokt ris 1 løk, finhakket 2 hvitløksfedd, finhakket 1 egg, pisket 1 ss Worcestershire-saus 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum Salt og pepper etter smak 1 boks tomatsaus 2 dl oksekraft 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 175°C.
  2. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Fjern eventuelle skadede ytre blader fra kålen, og ta forsiktig av resten av bladene. Blancher bladene i det kokende vannet i 2-3 minutter, og ta dem deretter ut og la dem avkjøle.
  3. I en stor bolle, bland kjøttdeig, kokt ris, løk, hvitløk, egg, Worcestershire-saus, oregano, basilikum, salt og pepper.
  4. Ta et kålblad og legg en skje med kjøttblandingen i midten. Brett sidene av bladet over blandingen, og rull deretter bladet fra bunnen til toppen. Gjenta med resten av bladene og kjøttblandingen.
  5. Varm opp olivenolje i en stor ovnsikker gryte eller Dutch oven på medium-høy varme. Tilsett de fylte kåldolmene og stek til de er brune på alle sider, ca. 5 minutter.
  6. Hell tomatsaus og oksekraft over kåldolmene. Dekk gryten med lokk og sett den i ovnen. Bak i 1-1,5 timer, eller til kåldolmene er gjennomstekte og møre.
  7. Server kåldolmene varme, med tomatsausen øst over.
Fordeler:

“Norske kåldolmer oppskrift” er en mettende og næringsrik rett som er rik på protein, fiber og vitaminer. Kombinasjonen av kjøttdeig og ris gir en balansert kilde til protein og karbohydrater, mens kålen tilfører en sunn dose fiber og vitaminer C og K. I tillegg er tomatsausen som brukes i denne oppskriften, pakket med lycopen, en kraftig antioksidant som har blitt koblet til en redusert risiko for hjertesykdom og visse typer kreft.

Konklusjon:

“Norske kåldolmer oppskrift” er en deilig og næringsrik ret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *