Oppskrift på autentisk ungarsk soppsuppe med sopp

authentic hungarian mushroom soup recipe

Hvis du leter etter en mettende og trøstende suppeoppskrift som kan varme deg opp på en kjølig dag, er ungarsk sopp suppe det perfekte valget. Denne rike og kremete suppen har en dybde av smak som kommer fra kombinasjonen av sauterte sopp, paprika og rømme, alt kokt i en grønnsaksbuljong. Denne oppskriften har blitt videreført gjennom generasjoner av ungarske familier, og nå er jeg spent på å dele den med deg. I denne artikkelen vil jeg gi deg en trinnvis guide om hvordan du kan lage en autentisk ungarsk soppsuppe som vil imponere dine venner og familie. Så ta på deg forkleet ditt og la oss begynne å lage mat!

Originaliteten til denne oppskriften

Som nevnt tidligere, har oppskriften på ungarsk soppsuppe blitt videreført gjennom generasjoner av ungarske familier. Den er en grunnleggende rett i ungarsk matlaging og har blitt nytt i århundrer. Selv om det finnes mange varianter av denne suppen, holder denne oppskriften seg tro til sine røtter og er så autentisk som den kan bli. Kombinasjonen av paprika, rømme og sopp er det som gir denne suppen sin unike og deilige smak. Så hvis du ønsker å prøve en autentisk ungarsk oppskrift, trenger du ikke å se lenger enn denne deilige soppsuppen.

Ingredienser

 • Ungarsk paprika (eller høykvalitets mild søt paprika, eller en klype røkt paprika)
 • En blanding av ulike typer sopp (som for eksempel champignon eller cremini)
 • Fersk eller tørket dill
 • Tørr hvitvin
 • Lite natrium kraft (kylling eller grønnsak)
 • Hel fett rømme
 • Helmelk
 • Hvitvin eddik eller sherry eddik

vordan lage ungarsk soppsuppe

 1. Kok soppen. Kok løk og sopp til løken er myk og soppen har krympet i størrelse. Overfør soppen til en bolle.
 2. Lag en roux. Tilsett smøret i den tomme gryten. Visp inn melet og krydderet og kok i 1 minutt. Hell i vinen og visp inn buljongen gradvis.
 3. La suppen småkoke. Tilsett soppen tilbake i gryten sammen med en dash soyasaus. La suppen småkoke til den har redusert til halvparten.
 4. Tilsett melk og rømme. Visp inn melk og rømme, bring suppen tilbake til en liten koke, og ta deretter gryten av varmen.
 5. Ferdigstille suppen og server. Tilsett en dash eddik og frisk persille. Smak til og juster krydder etter behov. Topp serveringen med frisk dill og persille og en klatt rømme.

For videoopplæring om trinnvis veiledning.

For alle oppskriftene du trenger, last ned Mamluks-appen og opplev den enkle måten å bestille på nettet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *