oppskriften på peanøtt tofu

Ser du etter et deilig og tilfredsstillende vegetarisk eller vegansk måltid? Søk ikke lenger enn denne fantastiske oppskriften på peanøtt tofu! Med sin perfekte blanding av salt og søtt, er denne retten sikker på å tilfredsstille smaksløkene dine og gi deg en følelse av metthet og tilfredshet. Denne oppskriften er enkel å lage og er fullpakket med sunne ingredienser som proteinrike tofu og næringsrike peanøtter. Enten du er en erfaren vegetarianer eller bare leter etter en ny kjøttfri rett å prøve, er denne oppskriften på Peanøtt tofu det perfekte valget. Så, gjør deg klar til å imponere smaksløkene og vennene dine med denne fantastiske retten!

INGREDIENSER


Peanut-saus
1/2 kopp naturlig peanøttsmør (4,83 kr)
2 ss sriracha (0,53 kr)
2 ss brunt sukker (0,32 kr)
1 lime (2 ss juice) (4,03 kr)
2 ts soyasaus (0,27 kr)
2 fedd hvitløk, hakket (1,28 kr)
1/2 kopp grønnsaksbuljong (0,10 kr)
Tofu Stir Fry
14 oz. ekstra fast tofu* (15,44 kr)
1 ss soyasaus (0,16 kr)
1 ss ristet sesamolje (0,16 kr)
1 ss maizena (0,08 kr)
2 ss olje til steking, delt (0,32 kr)
16 oz. frosne wok-grønnsaker (20,25 kr)
Til servering (valgfritt)
3 kopper kokt ris (5,10 kr)
1 håndfull koriander (3,21 kr)

INSTRUKSJONER


Lag peanut-sausen først slik at smakene får tid til å blande seg. Visp sammen peanøttsmør, sriracha, brunt sukker, 2 ss limejuice, soyasaus, hakket hvitløk og grønnsaksbuljong.
Press tofuen i 30 minutter for å få ut overflødig vann eller bruk tidligere frossen tofu og klem vannet ut med hendene. Skjær tofu-blokken i 24 trekanter (12 firkanter, og skjær deretter diagonalt i trekanter).
I en stor bolle vispes soyasaus, ristet sesamolje og maizena sammen. Tilsett tofubitene og vend forsiktig til de er dekket av blandingen.
Tilsett 1 ss olje i en stor non-stick stekepanne og varm opp over medium varme. Når det er varmt, tilsett tofuen og stek til den er brunet på alle sider (ca. 10 minutter totalt). Fjern tofuen fra pannen.
Tilsett 1 ss olje i pannen og tilsett deretter de frosne wok-grønnsakene. Stek over middels varme til de er gjennomvarme.
Tilsett den stekte tofuen tilbake i pannen sammen med grønnsakene og hell den tilberedte peanut-sausen over toppen. Rør forsiktig sammen og varm opp.
Skjær eventuelt resterende lime i båter. Topp peanøtt-tofu med limebåter og frisk koriander (hvis ønskelig) før servering over kokt ris eller nudler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *