Blåskjell med chorizo, bønner og cavolo nero.

Blåskjell med chorizo, bønner og cavolo nero er en spennende rett som kombinerer de unike smakene av blåskjell, krydret chorizo, proteinrike cannellinibønner og den sunne, grønne kålen cavolo nero. Denne retten er enkel å tilberede og er perfekt for de som ønsker å prøve noe nytt og annerledes på middagsbordet.

Kombinasjonen av blåskjell og chorizo gir en fantastisk smak, mens cannellinibønnene og cavolo nero gir retten en sunn og mettende følelse. Denne retten er rik på protein, vitaminer og mineraler, og er en flott måte å få i seg næringsstoffer på en smakfull måte.

Blåskjell er en av de mest delikate sjømatene, og når de er tilberedt riktig, er de møre og saftige med en fantastisk smak. Sammen med chorizo, bønner og cavolo nero, blir dette en spesiell rett som kan serveres til både familie og venner.

Ingredienser:

 • 2 sjalottløk, finhakket
 • En liten bunt persille, stilker og blader delt og hakket
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 100 g chorizo, skinn fjernet og hakket
 • 1 ss olivenolje
 • 100 g cavolo nero, stilkene kuttet bort, bladene strimlet
 • 150 ml hvitvin eller sherry
 • 400 g hermetiske cannellinibønner, avrent og skylt
 • 500 g blåskjell, rensede og skjegget fjernet
 • 1 sitron, delt i to

Fremgangsmåte:

 1. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett sjalottløk, persillestilker, hvitløk og chorizo, og la det surre i et par minutter til chorizoene blir gylne og sprø.
 2. Tilsett cavolo nero og rør godt sammen, slik at alt er dekket av chorizooljen. La det surre i et par minutter til kålen har blitt myk.
 3. Tilsett hvitvin eller sherry og la det koke i et par minutter til alkoholen har fordampet.
 4. Tilsett cannellinibønnene og rør godt sammen, slik at alt er jevnt fordelt i pannen.
 5. Tilsett blåskjellene og persillebladene, og dekk pannen med lokk. La det koke i ca. 5 minutter, eller til blåskjellene har åpnet seg.
 6. Kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg.
 7. Server med en sitronhalvdel ved siden av, slik at gjestene kan presse sitronsaft over retten etter smak.

Denne deilige oppskriften på blåskjell med chorizo, bønner og cavolo nero er en enkel, men smakfull rett som er perfekt for en romantisk middag for to eller som en spesiell middag med venner og familie. Det er en flott måte å nyte de friske smakene av sjømat og grønnsaker på en enkel og smakfull måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *