Gnocchi-oppskrift

Gnocchi er en italiensk pastatype som lages med poteter og mel. Disse små, myke og luftige pastapotetene er en favoritt blant pastaelskere over hele verden. Denne oppskriften tar deg gjennom trinnene for å lage deilige og hjemmelagde gnocchi som vil imponere dine smaksløker. Følg oppskriften nedenfor og nyt den autentiske smaken av håndlaget gnocchi i ditt eget kjøkken.

Ingredients:

 • 2 store poteter, kokt og most (cirka 2 kopper)
 • 1 egg, lett vispet
 • 1/2 ts salt
 • 1 1/2 kopp hvetemel (mer for utkjevling)

Instructions:

 1. I en stor bolle, kombiner de moste potetene, det lettpiskede egget og saltet.
 2. Gradvis tilsett hvetemel mens du blander med en tresleiv eller hendene dine. Fortsett å tilsette mel til deigen er myk, men ikke klissete. Mengden mel kan variere avhengig av potetens fuktighet.
 3. Overfør deigen til en godt melet overflate og kna den forsiktig i noen minutter til den er jevn.
 4. Del deigen i fire like store deler og rull hver del ut til en lang pølse, cirka 2 cm tykk.
 5. Skjær pølsene i 2 cm brede biter. Hvis ønskelig, kan du trykke hver gnocchi på en gaffel eller på en gnocchirulle for å gi dem tekstur.
 6. Kok opp en stor kjele med saltet vann.
 7. Senk forsiktig gnocchiene i det kokende vannet og kok dem til de flyter opp til overflaten, vanligvis tar det rundt 2-3 minutter. Pass på at de ikke koker for lenge, da de kan bli seige.
 8. Fjern de kokte gnocchiene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med ønsket saus eller tilsett dem direkte i en stekepanne med smør eller olivenolje for å gi dem en gylden skorpe.
 9. Server gnocchiene umiddelbart, toppet med parmesanost, frisk basilikum eller din favorittsaus.

Conclusion: Med denne oppskriften kan du lage deilige og hjemmelagde gnocchi som vil glede dine smaksløker. Den myke og luftige teksturen, sammen med den autentiske smaken av poteter, gjør gnocchi til en uforglemmelig rett. Enten du serverer dem med en enkel smør- og salviesaus eller en rik tomatsaus, vil gnocchiene være en favoritt blant familie og venner. Gjør deg klar til å nyte den italienske smaken av håndlaget gnocchi rett fra ditt eget kjøkken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *