Oppskrift på Grillet Fersken: En Deilig Sommerdessert

Grillede ferskener er en fantastisk måte å feire sommersesongen på. Kombinasjonen av saftige ferskener og røkte grillstriper skaper en herlig smak som passer perfekt både til uformelle sammenkomster og elegante middager. Enten du planlegger en hagegrillfest eller bare ønsker å nyte en deilig sommerdessert, er denne oppskriften på grillede ferskener et must å prøve.

Grillede ferskener kan nytes alene, serveres med en kule iskrem eller brukes i andre retter som salater eller desserter. Denne oppskriften tilbyr en enkel, men uimotståelig metode for å tilberede grillede ferskener som vil få deg til å ønske mer.

Ingredienser:

 • 4 modne ferskener
 • 2 ss honning
 • 1 ss smeltet smør
 • Et dryss malt kanel
 • Vaniljeis (valgfritt, til servering)
 • Ferske mynteblader (til pynt)

Fremgangsmåte:

 1. Forvarm grillen til middels varme. Pass på at ristene er rene og lett oljet for å unngå at ferskenene fester seg.
 2. Del ferskenene i to og fjern steinene. Du kan også skrelle ferskenene hvis ønskelig, men det er ikke nødvendig.
 3. I en liten bolle blander du honning, smeltet smør og malt kanel. Rør godt for å lage en jevn glasur.
 4. Pensle den kuttete siden av ferskenene grundig med honningglasur. Sørg for at ferskenene er godt dekket.
 5. Legg ferskenene med kuttet side ned på den forvarmede grillen. Lukk lokket og grill i omtrent 3-4 minutter, eller til det dannes grillstriper.
 6. Vend ferskenene med tang og pensle den andre siden (skallet) med den gjenværende honningglasuren. Lukk lokket og fortsett grillingen i ytterligere 3-4 minutter, eller til ferskenene er møre og lett karamelliserte.
 7. Når ferskenene er ferdige, ta dem av grillen og legg dem over på et serveringsfat. La dem avkjøle seg i noen minutter.
 8. Server de grillede ferskenene som de er for en enkel og elegant dessert. Alternativt kan du servere dem med en kule vaniljeis for ekstra luksus.
 9. Pynt de grillede ferskenene med ferske mynteblader for å tilføre farge og forbedre presentasjonen.

Grillede ferskener smaker best når de er varme fra grillen, men de kan også serveres ved romtemperatur. Den naturlige sødmen fra ferskenene sammen med de røkte smakene fra grillen skaper en virkelig herlig sommerdessert. Så tenn grillen, sk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *