Oppskrift på halal Masala chai tiramisu

Masala chai tiramisu er en fusjonsdessert som kombinerer den klassiske italienske tiramisu med de varme, duftende krydrene fra indisk masala chai. Denne unike desserten tilbyr en deilig blanding av kulturer og smaker som garantert vil imponere smaksløkene dine.

I tillegg er denne oppskriften halal-vennlig, noe som betyr at den er tilberedt i samsvar med islamske kostholdskrav og er egnet for muslimer å konsumere. Alle ingrediensene som brukes i denne oppskriften er halal, noe som betyr at alle som leter etter en deilig halal-dessertoppskrift kan nyte den uten bekymringer.

Halal-mat spiller en viktig rolle i islamsk kultur, og det refererer til mat og drikke som er tilberedt og konsumert i samsvar med islamsk lov. Dette sikrer at maten er fri for noen haram (forbudte) ingredienser som svin, alkohol eller noen andre stoffer som er skadelige for helse eller velvære.

Med denne informasjonen kan du føle deg trygg på å tilberede og servere denne herlige masala chaiIngredienserMengdeFor Custard Base Melk500 mlSukker100 gEggeplommer4Hvetemel2 ssSmør50 gVaniljeessens1 tsFor Masala Chai-konsentrat Grønne kardemommekapsler5Svarte pepperkorn5Hel nellik5Kanelstang1Fersk ingefær1 tommeVann500 mlSvarte teposer2Sukker4 ss tiramisu til familie og venner, uavhengig av deres kostholdspreferanser. Enten du er en fan av tradisjonell tiramisu eller leter etter å prøve noe nytt og spennende, er denne halal-vennlige oppskriften definitivt verdt å utforske.

Ingredienser Mengde
For Custard Base
Melk 500 ml
Sukker 100 g
Eggeplommer 4
Hvetemel 2 ss
Smør 50 g
Vaniljeessens 1 ts
For Masala Chai-konsentrat
Grønne kardemommekapsler 5
Svarte pepperkorn 5
Hel nellik 5
Kanelstang 1
Fersk ingefær 1 tomme
Vann 500 ml
Svarte teposer 2
Sukker 4 ss

Fremgangsmåte:

Først må du forberede Masala Chai-konsentratet. Knus de grønne kardemommekapslene, de svarte pepperkornene og nellikene i en morter og støt. I en kjele, tilsett de knuste krydderne, kanelstangen, fersk ingefær og vann. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett de svarte teposene og sukkeret i kjelen og la det småkoke i ytterligere 5 minutter til sukkeret er oppløst. Fjern fra varmen og la det avkjøles helt. Sil væsken og sett den til side. Neste trinn er å forberede custardbasen. I en kjele, varm melken til den koker. I en miksebolle, visp sammen eggeplommene, sukkeret og hvetemel til blandingen blir blek og kremaktig. Hell forsiktig den varme melken i miksebollen, mens du visper kontinuerlig for å unngå at eggene blir klumpete. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok over middels varme, mens du rører kontinuerlig, til blandingen tykner og dekker baksiden av en skje. Fjern fra varmen og rør inn smør og vaniljeessens. La blandingen avkjøles. For å montere tiramisu, dypp ladyfingerskjeksene i det avkjølte masala chai-konsentratet, og legg dem i bunnen av en rektangulær form. Fordel halvparten av custardblandingen på toppen av ladyfingerskjeksene, og gjenta med et annet lag av dyppet ladyfingerskjeks og resten av custarden. Dekk formen med plastfolie og avkjøl i minst 4 timer eller over natten. Når det er klart til servering, dryss kakao på toppen av tiramisu. Skjær i skiver og server avkjølt. Nyt den deilige Masala Chai Tiramisu’en!

Er du klar for å krydre dessertspillet ditt? Prøv denne Halal Masala Chai Tiramisu-oppskriften og nyt en unik vri på en klassisk italiensk dessert. For en fullstendig liste over ingredienser, last ned Mamluks-appen og oppdag flere halaloppskrifter og produkter som feirer islamsk kultur og arv. Bli med oss i vårt oppdrag om å inspirere og lære om våre rike tradisjoner. Få appen nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *