Halal tyrkiske kyllingkebab med tomat-chilisaus

Tyrkisk mat er kjent for sine deilige kebabretter, og de tyrkiske kyllingkebabene med tomat-chilisaus er en av de mest populære og smakfulle rettene fra dette kjøkkenet. Retten består av saftige kyllingbiter som er marinert i en blanding av aromatiske krydder og grillet til perfeksjon. Kebabene serveres med en tangy og spicy tomat-chilisaus som perfekt komplementerer den røkte smaken av kyllingen.

Denne retten er et perfekt eksempel på de eksotiske smakene og teksturene som tyrkisk mat har å tilby. Den er enkel å tilberede, og ingrediensene som brukes er lett tilgjengelige. Enten du er en matelsker eller en kokk, er denne retten sikker på å imponere og tilfredsstille smaksløkene dine.

I denne artikkelen vil vi ta deg med på en reise for å utforske ingrediensene, oppskriften og den ernæringsmessige verdien av disse deilige tyrkiske kyllingkebabene med tomat-chilisaus. Vi vil også diskutere historien og kulturell betydning av kebab i tyrkisk matkultur, og hvordan denne retten har blitt en fast tradisjon innen tyrkisk kulinarisk tradisjon. Så gjør deg klar til å nyte en kulinarisk opplevelse når vi dykker ned i verden av tyrkisk mat og oppdager magien av tyrkiske kyllingkebabene med tomat-chilisaus

Næringsverdi

NæringsstoffMengde per porsjon
Kalorier400
Totalt fett14g
Mettet fett3g
Kolesterol150mg
Natrium750mg
Totalt karbohydrat10g
Kostfiber2g
Sukker5g
Protein55g

Ingredienser

IngredienserMengde
Hvitløksfedd5, skrelt og knust
SitronskallSkall av 1 sitron eller 2 teskjeer sumak
SitronsaftSaften av 1 sitron
Tørkede røde chiliflak2 teskjeer
Tomatpuré1 teskje
Salt1 teskje
Svart pepper1/2 teskje
Gresk yoghurt5 spiseskjeer
Kyllingbryst2 store, skåret i biter (ca. 1 og 1/2 pund)
Cherrytomater11, eller 2 tomater
Hvitløksfedd1, skrelt
Grønn eller rød chili1, mer hvis du vil ha det ekstra sterkt
Rød løk1 liten, skrelt og grovhakket
Tørkede røde chiliflak1/2 teskje
Sumak1 teskje
Tomatpuré1 teskje
Olivenolje1 spiseskje
Granateplemelasse1 spiseskje
SaltMye
Svart pepperMye

Hvis du vil prøve å lage denne deilige oppskriften på Tyrkisk kyllingkebab med tomatchilisaus og støtte lokale matprodusenter, kan du laste ned Mamluks. Mamluks er en samfunnsbasert app som kobler deg sammen med lokale matprodusenter og lar deg bestille ferske, høykvalitets ingredienser direkte fra dem. Ved å bruke Mamluks kan du lage deilige retter samtidig som du støtter lokale matprodusenter og fremmer bærekraftige matpraksiser.

Som den berømte kokken Alice Waters en gang sa: “Å spise er en jordbruksakt.” Ved å støtte lokale matprodusenter, fremmer vi ikke bare sunne og bærekraftige matpraksiser, men bygger også en sterkere fellesskap. Så last ned Mamluks i dag og begynn å lage deilige måltider samtidig som du støtter de lokale matprodusentene dine!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *