Potet- og ostepierogioppskrift

Pierogi er en type polsk dumpling fylt med forskjellige ingredienser. En av de mest populære variantene er potet- og ostepierogi, som er fylt med en blanding av poteter, ost og løk.

Denne oppskriften er relativt enkel å følge, og resulterer i smakfulle pierogier som passer perfekt til lunsj eller middag. Det kreves noen få grunnleggende ingredienser som poteter, ost, mel og egg, samt litt tid til å lage deigen og fyllet.

For å lage pierogiene, starter du med å lage deigen og rulle den ut til tynne runder. Deretter skjærer du ut små sirkler og legger en liten mengde fyll i midten av hver sirkel. Fold sirkelen i to og klem kantene sammen for å forsegle pierogien.

Etter å ha kokt pierogiene i noen minutter i lettsaltet vann, kan de serveres med litt smeltet smør og ristede løk på toppen. Pierogi er også deilige med sautert sopp eller bacon.

Hvis du vil prøve å lage denne tradisjonelle polske retten hjemme, kan du følge oppskriften nedenfor for å lage dine egne deilige potet- og ostepierogier.

Ingredienser


6 kopper hvetemel
3 egg
1 klype salt
vann etter behov
5 pund poteter, skrelt
1 pund prosessert ost, kuttet i terninger
salt og pepper etter smak
løksalt etter smak

Retninger

Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett poteter og kok til møre men fortsatt faste, ca. 15 minutter; tapp av vannet.

Bland sammen mel, egg og salt. Tilsett litt og litt vann av gangen til deigen er ganske stiv. Kjevle ut deigen i små seksjoner på ca. 1/4 tomme tykkelse. Bruk en stor kjeksutstikker eller et drikkeglass og lag sirkelformede kutt.

For å lage fylling: Bland sammen poteter, ost, salt, pepper og løksalt. Fyll hver sirkel med 1 til 2 ss av potetblandingen, brett over og forsegl kantene. For å tilberede, kok opp en stor kjele med vann, legg i pierogi en om gangen forsiktig og rør en gang. De er ferdige når de flyter til toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *