Oppskrift på Thai Monkfish Curry

Hvis du er en fan av thailandsk mat, har du sannsynligvis hørt om eller prøvd thailandsk munkfish-karri. Denne retten er kjent for sin rike, kremete saus og perfekt tilberedte munkfish, noe som gjør den til en favoritt blant sjømatelskere.

For å lage denne retten trenger du munkfish, som er en type fisk som er populær i thailandsk mat på grunn av sin faste tekstur og milde smak. Du trenger også en rekke duftende og smaksrike krydder, inkludert sitrongress, ingefær, hvitløk og rød karripasta, som er vanlig brukt i thailandsk matlaging.

Ingredienser


1 ss peanøttolje
½ søt løk, finhakket
1 rød paprika, hakket
3 ss rød thai karripasta
1 (14 oz) boks med kokosmelk
12 oz monkfish, kuttet i terninger
1 ss fiskesaus
2 ss limesaft
2 ss koriander, hakket

Retninger

  1. Varm opp peanøttolje i en stor sauspanne over middels varme. Rør inn hakket løk og stek til mykt og gjennomsiktig, 3-5 minutter. Tilsett rød paprika og fortsett å steke i 3-5 minutter til, til den er myk. Rør inn karripastaen og stek i 1 minutt. Hell i kokosmelken og la det sakte koke opp.
  2. Når kokosmelken begynner å koke, rør inn terninger av monkfish og la det småkoke i 7-10 minutter, eller til fisken er fast og sentrum ikke lenger er ugjennomsiktig. Rør inn fiskesaus, limejuice og koriander før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *