SAUTERTE REKER OPPSKRIFT

Stekte reker er en deilig og enkel rett som passer for enhver anledning, fra en hverdagsmiddag til en formell middagsselskap. Denne retten kommer raskt sammen og vil imponere gjestene dine med sin deilige smak og aroma.

Stekte reker krever bare noen få enkle ingredienser, inkludert reker, hvitløk, smør eller olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. For å forbedre smaken på retten, tilsett urter og krydder som persille, timian eller rød pepperflak.

For å begynne, rens og fjern skallet og den mørke venen som går langs ryggen på rekene. Etter å ha rengjort rekene, krydre dem med salt og pepper.

Deretter smelter du smør eller olivenolje i en stor stekepanne over middels-høy varme. Når smøret eller oljen har smeltet, tilsett den finhakkede hvitløken i pannen og stek i 30 sekunder, eller til det er duftende. Tilsett deretter rekene i pannen og stek i 2-3 minutter på hver side, eller til de er rosa og gjennomstekte.

Fjern de stekte rekene fra pannen og legg dem på en tallerken. Stek i ytterligere 30 sekunder, og rør hele tiden, etter at du har tilført sitronsaft og urter til pannen. Hell deretter umiddelbart sausen over rekene og server.

Stekte reker kan serveres med ris, pasta eller en enkel salat som en siderett. Du kan også eksperimentere med ulike urter og krydder for å lage din egen unike variant av denne klassiske retten.

Stekte reker er en allsidig rett som kan tilberedes på en rekke måter, og det er en av dens mange fordeler. For å lage en mer mettende måltid, kan du tilsette grønnsaker som paprika, løk eller squash i pannen. Du kan også tilsette vin eller kraft i pannen for å lage en smaksrik saus til pasta eller ris.

Til slutt er stekte reker en rask og enkel rett som passer for enhver anledning. Denne retten vil imponere gjestene dine med sine fantastiske smaker og aromaer, enten du lager mat til en familiemiddag eller arrangerer et fancy middagsselskap. Så neste gang du leter etter en rask og enkel matrett, prøv stekte reker – du vil ikke bli skuffet!

Ingredienser:


3 ss olivenolje
1/4 kopp hakket hvitløk
1 pund (21 til 25 stk) reker, med skallet på
2 ss sitronsaft
1/2 kopp fiskekraft
2 ts hakket fersk basilikum
2 ss krydret sjømatkrydder

Konklusjonen er at stekte reker er en perfekt rett for alle som elsker sjømat og ønsker en rask og enkel måltid. Denne oppskriften er

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *