Ungarsk gulasjoppskrift

Hvis du ønsker å gi oksestuingen din litt ekstra krydder, er denne ungarske gulasjoppskriften akkurat det du trenger. Min mor pleide å lage dette til oss da vi var barn, og vi elsket det. Det er definitivt krydret, men ikke så mye at det vil sette fyr på munnen din! Selv billigere kjøttstykker fungerer bra i denne oppskriften, da de vil bli møre under tilberedningen. Hvis gryten blir for tykk, kan du enkelt tilsette litt vann. Topp det hele med en klatt rømme.

Ingredienser

⅓ kopp vegetabilsk olje

3 løk, skiver

2 ss ungarsk søt paprika

3 ts salt, delt

½ ts malt svart pepper

3 pund storfekjøtt i gryterett, kuttet i 1 1/2 tommer terninger

1 ½ kopper vann

1 (6 unse) boks tomatpuré

1 fedd hvitløk, finhakket

Vei beskrivelse


Varm opp olje i en stor kjele eller nederlandsk ovn over middels varme. Stek løk i olje til den er myk, i 2 til 4 minutter. Ta ut løken og sett den til side.

Bland paprika, 2 teskjeer salt og pepper i en medium bolle. Rull kjøttbitene i krydderblandingen og stek i den samme kjelen som løken til de er brune på alle sider.

Tilsett løken i kjelen sammen med kjøttet. Hell i vann, tomatpuré, hvitløk og resterende 1 teskje salt. Kok opp, reduser deretter varmen til lav. Dekk til og la det småkoke, og rør av og til, til kjøttet er mørt, i 1 1/2 til 2 timer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *