Butterscotch Toffee sjokolade Fudge Cookies

Disse supermyke bakte fudge-kjeksene er fylt med butterscotch og søtt-saltede toffee-biter. Topp med havsalt for å lage en helt uimotståelig sjokoladekjeks!

Disse kjeksene er en perfekt blanding av butterscotch, toffee, sjokolade og en klype havsalt. Med sin rike og fyldige tekstur er det ikke overraskende at de er helt uimotståelige. I tillegg trenger vi ikke egg, da vi bruker melk i deigen.

Ingredienser

1 og 1/4 kopp (156g) hvetemel (skjevet og jevnet)
2/3 kopp (55g) usøtet naturlig kakaopulver
1 teskje bakepulver
1/2 teskje salt
1/2 kopp (1 pinne; 115g) usaltet smør, mykt til romtemperatur
1/2 kopp (100g) sukker
1/2 kopp (100g) pakket brunt sukker
1 og 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
1/4 kopp (60ml) melk (vi bruker mandelmelk, men hvilken som helst melk fungerer)
3/4 kopp (135g) butterscotch-biter
3/4 kopp Heath English Toffee-biter ‘O Brickle
valgfritt: havsalt til strøing

Instruksjoner

Visp sammen mel, kakao, bakepulver og salt til alt er kombinert. Sett til side.
I en stor bolle, bruk en håndholdt eller stående mikser med en vispmontering og pisk smøret i 1 minutt på medium hastighet til det er helt glatt og kremet. Tilsett sukker og brunt sukker og pisk på medium høy hastighet til det er luftig og lys i fargen. Pisk inn vaniljen på høy hastighet. Skrap ned sidene og bunnen av bollen etter behov.
På lav hastighet, bland gradvis de tørre ingrediensene i de våte ingrediensene til alt er blandet. Kjekssdeigen vil bli tykk. Skru opp hastigheten og pisk inn melken, deretter butterscotch og toffee. Kjekssdeigen vil bli klissete. Dekk deigen tett med aluminiumsfolie eller plastfolie og avkjøl i minst 3 timer og opptil 3 dager. Avkjøling er obligatorisk for denne kjekssdeigen. Jeg avkjøler alltid min over natten.
Ta kjekssdeigen ut av kjøleskapet og la den sitte i romtemperatur i 20 minutter – hvis kjekssdeigen har kjølt lengre enn 3 timer, la den sitte i romtemperatur i ca. 30 minutter. Dette gjør det enklere å skje og rulle kjekssdeigen.
Forvarm ovnen til 350°F (177°C). Legg to store bakeplater med bakepapir eller silikon bakeunderlag. Sett til side.
Skje og rull deigkuler, ca. 1,5 spiseskje med deig hver (jeg bruker denne medium cookie scoop), til kuler. Legg på bakeplater.
Stek kjeksene i 12-13 minutter. Min ovn har varme flekker og din kan også ha det, så sørg for å snu pannen en gang i løpet av steketiden. De bakte kjeksene vil se svært myke ut i midten når du tar dem ut av ovnen. La avkjøle i 5 minutter på bakeplaten. I løpet av denne tiden kan du trykke noen flere butterscotch-morsler på toppen av de varme kjeksene – dette er bare for utseendet. Du kan også drysse litt havsalt på toppen. Kjeksene vil litt sprekke når de kjøler seg ned. Overfør til rist for å kjøle helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *