Den ultimate spaghetti carbonara-oppskriften

Spaghetti carbonara er en klassisk italiensk rett som er kjent for sin rike og kremete saus laget med egg, bacon (eller pancetta) og parmesan. Denne oppskriften tar spaghetti carbonara til nye høyder med en smakfull kombinasjon av ingredienser. Resultatet er en uimotståelig pastaopplevelse som vil glede smaksløkene. Følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å lage den ultimate spaghetti carbonara i ditt eget kjøkken.

Ingredienser:

 • 300 g spaghetti
 • 200 g bacon eller pancetta, i terninger
 • 3 store egg, lett vispet
 • 50 g parmesan, revet (pluss ekstra til servering)
 • 1 hvitløksfedd, finhakket
 • Frisk basilikum eller persille, hakket (til servering)
 • Salt og pepper, etter smak

Fremgangsmåte:

 1. Kok spaghetti etter anvisningen på pakken til den er al dente. Husk å salte kokevannet godt.
 2. Mens pastaen koker, stek bacon eller pancetta i en stor stekepanne på middels varme til det er sprøtt og gyllent. Bruk en hullsleiv for å fjerne baconet fra pannen og legg det på et fat med kjøkkenpapir for å renne av.
 3. I en bolle, visp sammen egg, revet parmesan og finhakket hvitløk. Tilsett en klype pepper, men vær forsiktig med saltet siden baconet allerede er salt.
 4. Når spaghetti er ferdigkokt, reserver en kopp av kokevannet og hell av resten. Raskt, mens pastaen fremdeles er varm, tilsett egg- og osteblandingen til pastaen og rør godt sammen. Varmen fra pastaen vil sørge for at eggene blir til en kremet saus.
 5. Tilsett baconet i pastaen og rør forsiktig sammen. Hvis sausen virker for tykk, kan du gradvis tilsette litt av det reserverte kokevannet for å tynne den ut til ønsket konsistens.
 6. Smak til med salt og pepper etter behov.
 7. Server den ultimate spaghetti carbonaraen straks, dryss over ekstra revet parmesan og hakket basilikum eller persille for å pynte.

Konklusjon: Denne oppskriften på den ultimate spaghetti carbonaraen gir deg en autentisk smak av Italia. Med sin kremete saus, sprø bacon og deilige smak av parmesan vil denne retten garantert glede både familie og venner. Nyt denne klassikeren som en perfekt middagsrett eller som et imponerende festmåltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *