Gambas al ajillo

“Gambas al ajillo” står på alle spanske restaurantmenyer – og med god grunn! Dette er en rett med reker kledd i hvitløks-infusert olivenolje med røykaktige hint av paprika og en touch av sødme fra sherry. Pass på at du har alle ingrediensene klare før du går til komfyren, siden denne retten tilberedes på noen få minutter fra start til slutt. Den er flott å servere på en tapasfest fordi du kan forberede alt på forhånd. Bare legg rekene og sausen over ristet brød og strø over mer cayenne og persille på toppen for å nyte.

Ingredienser

  • 1 pund frosne store reker (21-25 størrelse) – tint, skrelt og renset
  • 1 teskje hot smoked paprika (valgfritt)
  • kosher salt etter smak
  • 4 fedd hvitløk
  • ¼ kopp extra virgin olivenolje
  • 2 ss tørr sherry
  • 1 ss hakket italiensk flatbladet persille

Retninger

  1. Legg rekene i en stor bolle og krydre med paprika og kosher salt; bland godt for å belegge.
  2. Skjær hvitløk i tynne skiver. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme; tilsett hvitløk og stek til gyllen, ca. 2 minutter. Tilsett reker og øk varmen til høy. Vend rekene med tang til de begynner å krølle seg, men fortsatt er underkokte, ca. 2 minutter. Hell i sherry. Kok, rør kontinuerlig, til sausen kommer opp til en kokepunkt og rekene er gjennomkokt, ca. 1 minutt til. Ta pannen av varmen. Rør inn persille.
Notater fra kokken:
Med mindre du bor på noen få utvalgte steder, er det sjeldent å finne ekte ferske reker på markedet. Alt de gjør er å tine noen frosne og legge dem i disken, hvor de sitter til du kjøper dem, derfor gir det egentlig mer mening å kjøpe frosne. For å tine, la kaldt vann renne i bollen med frosne reker og la det stå i ca 10 minutter før du drenerer vannet. Gjenta en gang til.
Du kan erstatte sherry med hvitvin og en klype sukker om ønskelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *