Vietnamesiske ferske vårruller

Vietnamesiske ferske vårruller, også kjent som sommerruller, er en populær forrett eller snacks i vietnamesisk matlaging. De er laget med friske, lette ingredienser og serveres kalde, noe som gjør dem perfekte for en varm sommerdag.

For å lage disse deilige rullene trenger du rispapirinnpakning, som er gjennomsiktig og enkel å jobbe med. Fyllet består vanligvis av en kombinasjon av kokte reker, risnudler, ferske urter som mynte og koriander, salat og gulrot eller agurk. Du kan også legge til andre grønnsaker eller proteiner etter smak.

For å montere rullene, dypp rispapirinnpakningen i varmt vann i noen sekunder til den mykner. Legg innpakningen på et rent, fuktig kjøkkenhåndkle, og legg fyllingsingrediensene på den nedre tredjedelen av innpakningen. Brett deretter sidene av innpakningen inn mot midten, og rull stramt for å lukke fyllet. Server rullene med en side av peanøtt-dyppesaus for en deilig, autentisk smak.

Vietnamesiske ferske vårruller er en sunn og tilfredsstillende snack eller forrett som er enkel å lage og perfekt for en lett lunsj eller snacks. Prøv å lage dem hjemme og imponer venner og familie med dine kulinariske ferdigheter!

Ingredienser


2 unser risvermicelli
8 rispapir (diameter 8,5 tommer)
8 store kokte reker – pillede, rensede og kuttet i halvparten
2 blader salat, hakket
3 ss hakket fersk mynteblader
3 ss hakket fersk koriander
1 ⅓ ss hakket fersk thai basilikum

Saus:

  • ¼ kopp vann
  • 2 ss fersk limesaft
  • 2 ss hvitt sukker
  • 4 ts fiskesaus
  • 1 fedd hvitløk, hakket
  • ½ ts hvitløk chilisaus
  • 3 ss hoisin saus
  • 1 ts finhakket peanøtter

Retninglinjer

Fyll en stor kjele med lett saltet vann og kok opp. Rør i vermicelli pasta og la den koke uten lokk, og rør av og til, til pastaen er mør, men fast å bite, i 3 til 5 minutter.

Fyll en stor bolle med varmt vann. Dypp et rispapir i det varme vannet i 1 sekund for å mykne det. Legg rispapiret flatt; legg 2 rekehalvdeler på rad på tvers av midten, tilsett litt vermicelli, salat, mynte, koriander og basilikum, og la det være igjen ca. 2 tommer på hver side. Brett de udekkede sidene innover, og rull deretter papiret tett sammen, og begynn i enden med salat. Gjenta med gjenværende ingredienser.

For sausene: Bland vann, limejuice, sukker, fiskesaus, hvitløk og chilisaus i en liten bolle til det er godt blandet. Bland hoisinsaus og peanøtter i en separat liten bolle.

Server de rullede vårrullene med fiskesaus- og hoisinsausblandingene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *