Halal kung pao-kylling

Halal kung pao-kylling er en av de mest populære kinesiske rettene, og listen over kinesiske matretter ville vært ufullstendig uten denne retten. Den består av en blanding av kjøtt og grønnsaker i en krydret brun saus laget med ingredienser som soyasaus, røde chiliflak, hvitløk, ingefær og risvin. Disse ingrediensene gir tørkede chilipepper en dyp smak, men Sichuan-pepperkornene skjuler ikke sin egen smak. Dette gir retten en hint av bedøvende følelse som er typisk for Sichuan.

Ingredienser:

Gulrøtter og agurker, stekt med salt og chilipepper. Kylling i terninger, sopp, hvitløk og ingefær, stekt med østerssaus. Peanøtter blandet med maisstivelse.

Instruksjoner:

  1. Marinér kyllingbitene med lys soyasaus, og stek dem til de er møre med mørk soyasaus.
  2. Tilsett sopp og fortsett å steke i 20 sekunder til de er faste, men fortsatt møre.
  3. Tilsett gulrøtter og agurkterninger, og stek videre i 2 minutter.
  4. Etter tilberedning, tilsett peanøtter i wok-pannen mens den fortsatt er på medium varme.
  5. Tilsett litt østerssaus i wok-pannen, og fortsett å røre og blande.
  6. Bland maisstivelse med vann i en bolle, og hell dette i wok-pannen. Rør til det tykner, og bland alt sammen.

Opplevelsen av denne retten skal være krydret, litt søt og med en sterk duft av Sichuan-pepper. Du kan tilpasse mengden chilisaus og sukker etter egen smak.

Ifølge islamsk lov skal halal kinesisk mat lages med ferske og naturlige ingredienser. Ved å bruke teknikker og stiler fra andre kulturer, kan matlagingsteknikker, krydder og matvarer gjøres halal. Som halal-matinspeksjoner har utviklet seg i Kina, har kokker på restauranter over hele verden begynt å lage variasjoner av den tradisjonelle kinesiske retten kjent som Kung Pao Chicken. Den Sichuan-stilen har tradisjonelt en stor tilstedeværelse av tørkede, hele chilier og peanøtter i chilisausen, som skaper en smakslikhet med amerikanske Szechuan-kjøkkenretter som Kung Pao-kyllingbiter, samtidig som de gir en integrert krydret smak til chi-hovedretter. Det ble oppdaget at det ble en populær rett takket være en amerikansk kokk som reiste dit og opplevde det selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *