Oppskrift på Halal Tandoori kyllingdelikatesse

Hvis du er på jakt etter en smakfull oppskrift som kombinerer smakene fra indisk og pakistansk mat, er Halal Tandoori Chicken Delight retten for deg. Denne retten er et perfekt valg for alle som elsker krydret, aromatisk og smaksrik mat. Retten er laget med saftig og mørt kyllingkjøtt marinert i en blanding av krydder og yoghurt, og deretter tilberedt til perfeksjon i en tradisjonell leirovn eller tandoor.

Tandoori-kylling er en populær indisk og pakistansk rett som har vunnet popularitet over hele verden på grunn av sin unike smak og tekstur. Den tradisjonelle oppskriften er laget med ikke-halal kylling, men med noen modifikasjoner kan oppskriften transformeres til en deilig halal-versjon som er perfekt for alle som følger islamsk kosthold.

Nøkkelen til å lage den perfekte halal tandoori-kyllingen ligger i marinaden. Marinaden er laget med en blanding av krydder og yoghurt som ikke bare gir smak, men også hjelper til med å mørne kyllingen. Når kyllingen har marinert i noen timer, er den klar til å tilberedes i en leirovn eller på grillen.

Retten kan serveres med naanbrød, ris eller salat. Den er perfekt for en familie middag eller en samling med venner. Denne retten er også et flott alternativ for alle som liker å forberede måltider på forhånd, da den kan lages i store porsjoner og oppbevares i kjøleskapet eller fryseren for senere bruk.

Alt i alt er oppskriften på halal tandoori chicken delight et must-try for alle som elsker krydret, smaksrik og aromatisk mat. Så hvorfor ikke prøve det og nyte de deilige smakene fra indisk og pakistansk mat fra komforten av ditt eget hjem?

INGREDIENSER


1 hel kylling, delt opp i biter …
1 teskje paprika
1 teskje BBQ Tandoori-krydder
½ teskje gurkemeiepulver
½ teskje Jiera-pulver
½ teskje hvitløk og ingefær paste
¼ teskje chilliflak
Salt etter smak
4 teskjeer sitronsaft
¼ teskje sitronpepperkrydder (valgfritt)
5 teskjeer olje
¼ kopp naturell yoghurt, tilsett mer yoghurt for å lage en tykkere paste,
4 teskjeer honning (valgfritt)
*Hold av litt marinade til stekte poteter!
Kyllingen faller av bena så myk og saftig

METODE


I en stor glassbolle, tilsett de rengjorte og oppdelte kyllingbitene. Tilsett deretter alle krydderne i en separat bolle, tilsett yoghurt, sitronsaft og olje. Bland alt sammen. Tilsett det i kyllingen. Dryss honningen på toppen. Stek i ovnen på 200 grader i 35 minutter … Dryss 1 ekstra teskje olje på kyllingen rett før du baker den i ovnen.

Nydelig med naanbrød, noen deilige salater og chips ved siden av! Stekte poteter for en sprø crunch. Perfekt for grill eller i din airfryer med samme marinade 😊

Serverer 5-6.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *