Spinat- og soppstrata-oppskrift

Hvis du leter etter en enkel og deilig frokostgrateng som kan mette en hel gjeng, er denne spinat- og soppstrata-oppskriften perfekt. Den er laget med enkle ingredienser og kan monteres kvelden før, noe som gjør den til et praktisk valg for underholdning. I tillegg er kombinasjonen av spinat, sopp og ost alltid en vinner.

Ingredienser:

1 brød (ca. 1 lb.), skåret i 1-tommers terninger 1 ss olivenolje 1 løk, hakket 8 oz. sopp, skåret i skiver 5 oz. fersk spinat 2 kopper melk 6 egg 1 ts Dijon-sennep 1 ts salt 1/2 ts svart pepper 1/4 ts muskatnøtt 1 kopp revet Gruyere-ost 1/2 kopp revet Parmesan-ost

Prosedyre:

Smør en 9×13-tommers bakeform og legg brødterningene i formen. Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og sopp og stek i 5-7 minutter til de er myke og soppen har frigjort fuktighet. Tilsett fersk spinat og kok i ytterligere 2-3 minutter til spinaten er visnet. I en stor bolle, visp sammen melk, egg, Dijon-sennep, salt, svart pepper og muskatnøtt. Hell eggemiksen over brødterningene i bakeformen og sørg for at alt brødet er dekket. Legg soppløk- og spinatblandingen på toppen av brødterningene og fordel det jevnt. Strø revet Gruyere-ost og revet Parmesan-ost over grønnsakene. Dekk bakeformen med folie og avkjøl i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Når du er klar til å bake, forvarm ovnen til 350°F. Bak strataen, dekket, i 30 minutter. Fjern folien og fortsett å bake i ytterligere 20-25 minutter til osten er smeltet og eggene har satt seg. La strataen avkjøle seg noen minutter før du skjærer den i skiver og serverer. Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *