Russisk svart brød

Russisk svart brød er en tradisjonell type brød som har vært en grunnleggende matvare i russiske hjem i århundrer. Det er et kraftig og smakfullt brød, laget med en blanding av rug og hvete mel, melasse eller honning, og noen ganger kakao eller kaffe for ekstra dybde av smak. Brødet er kjent for sin tette, seige tekstur og dens karakteristiske mørke farge, som kommer fra innlemmelsen av melasse eller andre mørke ingredienser.

Russisk svart brød har en rik historie som går tilbake til tsartiden. Det var en populær mat blant bønder, som ofte ville bake det i sine egne hjem ved hjelp av en surdeigsstarter. Brødet var også en grunnleggende del av bordene til de rike, som ville nyte det med kaviar, røkt laks eller andre delikatesser.

I dag er russisk svart brød fortsatt en elsket mat i Russland og har også blitt populært i andre deler av verden. Dens unike smak og tekstur gjør det til et flott tillegg til ethvert måltid, og det serveres ofte sammen med supper, gryteretter eller andre kraftige retter. Hvis du er glad i brød eller ønsker å prøve noe nytt og annerledes, så prøv russisk svart brød og oppdag de rike og deilige smakene i dette gamle brødet.

Ingredienser


1 ½ kopper vann
2 ss eplecidereddik
2 ½ kopper brødmel
1 kopp rugmel
1 ts salt
2 ss margarin
2 ss mørk maissirup
1 ss brunt sukker
3 ss usøtet kakao
1 ts pulverkaffe
1 ss karvefrø
¼ ts fennikelfrø (valgfritt)
2 ts tørrgjær

Retninger

Plasser ingrediensene i brødmaskinen i rekkefølge som angitt av produsenten.
Bruk helhvete- og vanlig skorpeinnstilling.
Etter at bakeprogrammet er ferdig, ta ut brødet fra formen, sett det på en kakerist og la det avkjøles i 1 time før det skjæres i skiver.

Redaktørens merknad:


For å lage denne oppskriften med en kjøkkenmaskin, kombiner alle ingrediensene unntatt mykt smør i miksebollen. Miks på lav hastighet med eltekroken, skrap ned deigen av og til, i 10 minutter. Tilsett mykt smør og miks i ytterligere 5 minutter. Overfør deigen til en smurt bolle, dekk den med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la den heve til dobbel størrelse, omtrent 1 time.

Smør to brødformer på 23×13 cm. Luft ut deigen og legg den på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler. Flate ut deigstykkene til rektangler, trykk ned med hendene for å poppe eventuelle luftbobler. Brett deigen i tredjedeler, rull den litt under håndflaten for å forme en brødform og klem sammen sømmen. Legg brødene i brødformene, med sømmen ned, dekk med et melet kjøkkenhåndkle og la det heve igjen til dobbel størrelse, omtrent 30 minutter. Stek brødene i en forvarmet ovn på 400 grader Fahrenheit (200 grader Celsius) til skorpen er mørk og bunnen av brødet gir et hult lyd når den bankes på, 25 til 30 minutter. Fjern brødet fra formen og avkjøl på en rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *